De editie 2024 van de Tour de France is nog maar net voorbij of de geruchten over het parcours van de volgende editie vliegen in het rond.

Het volledige parcours van de editie van 2025 wordt op 29 oktober onthuld, maar de eerste drie etappes zijn al sinds november 2023 bekend. Het Grand Départ is in Lille (Rijssel) en ook de etappes 2 en 3 worden verreden in het departement Nord. Meer details op de websites van de Tour de France en van Velowire. De vierde etappe start in Amiens. 
Volgens La Voix du Nord "lijkt het vrij duidelijk uit het eerste stuk van de Tour de France dat de Alpen op het menu staan in de slotweek. Met waarschijnlijk een vrij lange doortocht en misschien de terugkeer van een van de meest legendarische beklimmingen van het evenement, de Mont Ventoux."
De Reus van de Provence is niet meer bezocht sinds juli 2021, toen Wout Van Aert na een dubbele beklimming van de Ventoux solo over de streep kwam in Malaucène. 
In de komende maanden zal er steeds meer duidelijk worden en wie op de hoogte wil blijven moet af en toe maar een kijkje nemen op Velowire. Thomas Vergouwen, de beheerder van die website, weet al jaren het parcours stukje bij beetje te onthullen voordat de presentatie plaatsvindt.

Credit: A.S.O. Credit: A.S.O.