We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Zwift: Ventoux in virtuele Tour de France

Professionele renners rijden in juli op een virtuele Mont Ventoux en Champs Elysées. Zwift bouwt een nieuwe wereld voor een online Tour de France. De eSports-races vinden plaats in de drie weekends tijdens de oorspronkelijke data van de Tour, dus tussen 4 en 19 juli. Etappe 5, de voorlaatste etappe, op 18 juli, is de koninginnerit met een finish bij Chalet Reynard, De volgende dag is de finish op de Champs Elyséees in Parijs.

Cyclingnews meldt dat tot nu toe ten minste 15 teams zich hebben aangemeld, terwijl 10 televisiezenders uit 130 landen zich hebben gemeld om het evenement uit te zenden.
Bekende namen die meedoen zijn o.a. Chris Froome, Egan Bernal, Geraint Thomas en Greg Van Avermaet. Bij de vrouwen Marianne Vos, Chloé Dygert-Owen, Kirsten Wild en Anna Van der Breggen.

Zwift organiseert ook een virtuele L’Etape du Tour de France, voor wielerliefhebbers dus. Op 18 en 19 juli rijden zij etappe 3: Mont Ventoux, (22,9 km, finish op de top, bij het observatoire).

De echte Tour de France gaat nog steeds door op de nieuwe datums van 29 augustus tot 20 september, met als startpunt een wegwedstrijd in Nice.

ALL ABOUT THE VIRTUAL TOUR DE FRANCE ON ZWIFT

Zwift etappe Ventoux Tour de France Virtual. De streep wordt getrokken bij Chalet Reynard.

"Für kletterfeste Radfahrer"

Es gibt jetzt auch eine deutsche Ausgabe des Bestsellers 'De kale Berg': 'Der kahle Berg'.

In den Niederlanden ist »DER KAHLE BERG« bereits seit 2002 das Buch für alle, die den Mont Ventoux erklimmen wollen, mit oder ohne Fahrrad, alleine oder in der Gruppe. Jetzt endlich ist dieser laufend aktualisierte Dauerbrenner auch in deutscher Übersetzung erhältlich. Ein echtes Fernwehbuch für Frankreich-Liebhaber und kletterfeste Radfahrer, das auch der literarischen Würdigung des Mont Ventoux den gebührenden Platz einräumt. 336 Seiten prall gefüllt mit allen Infos rund um den Berg der Berge und vielen inspirierenden Berichten ganz unterschiedlicher Hobbysportler, die zum Nachmachen motivieren.

Herausgegeben von Covadonga Verlag.

Koop 'Der kahle Berg' bij Bol.com

Kaufen Sie 'Der kahle Berg' bei Amazon.de


„Ein echtes Fernweh-Buch für Frankreich-Liebhaber und kletterfeste Radfahrer“

 Der kahle Berg

Der kahle Berg

Ja, also... das Buch Der kahle Berg kann jetzt auch in deutscher Übersetzung gelesen werden. Wie geil ist dass?
Na 18 jaar er 13 drukken gaan we nu de grens over. Nee, niet naar Frankrijk, maar naar Duitsland. Een Duitse uitgever van wielersportboeken - Covadonga Verlag - heeft de rechten gekocht. De Mont Ventoux is namelijk ook in Duitsland populair, zoals je misschien zelf ook wel ervaren hebt op de top van de kale berg. En met 1244 Cinglés bezet Duitsland de vijfde plaats in het klassement van de Club des Cinglés du Mont-Ventoux, na respectievelijk Nederland, Frankrijk, Engeland en België. In dit klassement wordt ook het aantal brevetten bijgehouden. Op de tweede plaats staat - heel opmerkelijk - een vrouw: de Duitse Barbara Röhn, met 35 brevetten. Zij reed 16 keer de Cinglé, 1 keer de Galérien en maar liefst 18 keer de Bicinglette. Dus niet zo gek dat een uitgever hier wel een markt voor ziet.

Deze Duitse uitgave is geheel herzien en wordt bij verschijnen dan ook de meest actuele uitgave. Het boek is al online te bestellen. Levering eind juni 2020.

Der kahle Berg: Auf und über den Mont Ventoux

von Lex Reurings & Willem Janssen Steenberg
19,80 Euro inkl. 7% MwSt.
Broschur, 336 Seiten im Format 24 cm x 16 cm; mit Farbfotostrecken
ISBN 978-3-95726-046-8
25. Juni 2020

Koop 'Der kahle Berg' bij Bol.com

Kaufen Sie 'Der kahle Berg' bei Amazon.de

Der kahle Berg