We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Kale berg in Ronde van Frankrijk 2021?

logo Tour de France © A.S.O.

Het is vrijwel zeker: de Mont Ventoux zit in het parcours van de Tour de France 2021. Op 20 oktober 2020 - schreef La Provence al: "De Vauclusiens kruisen hun vingers". Na een afwezigheid van vijf jaar zou de 108e editie van de Tour de France wel eens kunnen terugkeren naar de Mont Ventoux. Het gezaghebbende Vélowire, dat al sind 2007 het parcours elk jaar vooraf weet te onthullen, meldt op woensdag 28 oktober op basis van een artikel op francebleu.fr, dat de 11e etappe op 7 juli zal starten in Sorgues en zal finishen in Malaucène, na een passage van de Mont Ventoux. 
Het definitieve parcours zou bekend worden gemaakt door ASO op 29 oktober in het Palais des Congrès in Parijs, maar vandaag werd duidelijk dat dit niet doorgaat vanwege de Corona-maatregelen. Daarvoor in de plaats komt op zondag 1 november een presentatie op de Franse TV, ook te zien via de website letour.fr. 

Lees meer...

Rehabilitatie top Ventoux

De top van de Mont Ventoux, die inmiddels door 700.000 mensen wordt bezocht gedurende 7 maanden van het jaar, wordt opnieuw ingericht. Gedurende de verbouwing blijft de top bereikbaar voor fietsers en wandelaars. Naar verwachting zullen de werkzaamheden in oktober 2021 zijn voltooid. De top zal dan een heel ander aanzien hebben. Alleen fietsers en wandelaars kunnen dan nog het nieuwe plein voor het witte gebouw bereiken. Gemotoriseerd verkeer kan via een weg net onder de top passeren. 

Lees meer...

Schoonmaak Ventoux

De jaarlijkse schoonmaakactie op de Mont Ventoux wordt anders van opzet. De voorgaande edities vonden plaats onder de naam 'Nettoyons le Ventoux' - 'Laten we de Ventoux schoonmaken'. Tegenwoordig maakt de actie deel uit van het wereldwijd plaatsvindende evenement World Cleanup Day. Op zaterdag 19 september wordt in ruim 180 landen de jaarlijkse grote schoonmaakactie gehouden, ook in Nederland en België. Doel is het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil en ook zien te achterhalen wat voor afval het is.

Lees meer...