We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Afgelastingen door Coronacrisis

UPDATE 25 maart: Ook Tour du ALS, Join4energy en Mon Ventoux genannuleerd. Alpe d'HuZes gaat dit jaar ook niet door. Het zat er aan te komen... de eerste afgelastingen van evenementen op en rond de Mont Ventoux zijn een feit. Zo gaat Klimmen Tegen MS op 1 juni niet door en ook de DrômeTour komt te vervallen. De 10e en tevens laatste editie van de DrômeTour zou plaatsvinden vanaf 30 mei. Dit is een enorme domper voor de organisatoren, deelnemers en vrijwilligers van deze evenementen. Voor een aantal evenementen betekent dit ook een verlies aan inkomsten en heel veel extra werk.

De organisatoren van Franse evenementen op de Agenda, zoals Ventoux Xtreme MTB op 2 mei, de GF Mont Ventoux Beaumes-de-Venise op 30 mei en Mont Ventoux Dénivelé Challenges op 8 juni, hullen zich nog altijd in stilzwijgen. De Tour de France wil van geen uitstel weten: 'Dan maar zonder publiek'.

martin sanchez Tzoe6VCvQYg unsplash 2

Corona - gaan de slagbomen vanaf half april wel open?

Ook Frankrijk is zwaar getroffen door de Corona-crisis. Volgens President Macron is Frankrijk ‘en guerre’ - in oorlog - met het virus en daarom zijn ongekende maatregelen getroffen. Zo mag je in Frankrijk niet de straat op zonder een geldige reden, bijvoorbeeld boodschappen doen of naar je werk gaan. Je moet de noodzaak kunnen aantonen met een formulier dat je kan downloaden.

De regio ‘Île-de-France’ (Parijs en omgeving) en het noordoostelijk deel van Frankrijk zijn het zwaarst getroffen. De regio Provence-Alpes-Côte d'Azur telt op 20 maart 2020 826 bevestigde besmettingen.
In het departement Vaucluse, waarin de Mont Ventoux ligt, zijn op 24 maart 2020 59 personen positief getest op het coronavirus COVID-19. 8 personen worden beademd in ziekenhuizen in Avignon, 4 personen zijn overleden. 

Een reisje naar de Provence en een beklimming van de kale berg zit er voorlopig dus niet in. Diverse grote evenementen, zoals het Filmfestival van Cannes en de Grand Prix van Monaco zijn al afgelast. De organisatoren van de goede-doelen-evenementen als Tour du ALS, Klimmen Tegen MS, Join4Energy, Mon Ventoux en andere maken zich nu zorgen of hun evenement wel doorgang kan vinden. Niemand die het nu kan zeggen.

Voorlopig blijft het dus bij trainen, in conditie zien te blijven. In Nederland mag dat nog buiten, als we ons aan de regels houden (niet in groepen). In België mag je nog wel 'een frisse neus halen', maar of fietsen daar ook onder valt?

COVID 19 Outbreak Cases in France 13 Regions DomTom. Source : https://commons.wikimedia.org/wiki/File:COVID-19_Outbreak_Cases_in_France_13_Regions.svg

 

Télépéage en zwarte zaterdagen 2020

Télépéage tolpoortMocht je de data van je vakantie nog niet hebben bepaald, dan is het misschien zinvol om rekening te houden met de zwarte zaterdagen. In 2020 gaat het om 1 en 8 augustus. Dan wordt het heel druk op de wegen, bij de tolpoorten, benzinestations en toiletten. Berucht zijn met name de route Parijs-Orléans en de Route du Soleil, maar ook op andere wegen kun je een beetje opschieten wel vergeten. Maar met een Tolbadge kun je snel door de poortjes en met Péago kun je tolgeld besparen. De overige zaterdagen in juli en augustus zijn ook zeer druk (rood), in juli vooral richting het zuiden en in augustus vooral richting het noorden. Ook sommige vrijdagen zijn rood. Als je tóch op zaterdag moet of wilt rijden wordt aangeraden om op zaterdag na 14.00 uur van huis te vertrekken. Zondag is ook een goed alternatief. 
Meer informatie op frankrijk.nl.

Lees meer...