Vanwege het toenemend aantal ongelukken op de wegen van de noord- en zuidkant van de Mont Ventoux wordt er vaker gecontroleerd.

In Bédoin werken de gendarmes extra hard op de weg naar de Mont Ventoux, tussen Chalet Reynard en Sainte-Colombe. Deze drukke route is gevaarlijk vanwege snelheidsovertredingen. Sommige motorrijders en wielrenners zoeken hier naar sensatie, wat vaak leidt tot ongelukken. Dit jaar zijn er al zeven gewonden gevallen, waarvan zes ernstig, en drie doden, meer dan in 2023.

Eenzijdig 

Vaak zijn het eenzijdige ongelukken, meestal door verlies van controle. De schade is vaak ernstig, vooral voor fietsers en motorrijders. Zij lopen meerdere verwondingen en hoofdletsel op, wat vaak een helikoptertransport naar Marseille nodig maakt, zegt commandant Guillaume Bourez.

Waarschuwingsborden 

waarschuwingsbord gevaarlijke afdaling
Maandagavond j.l. controleerden een tiental militairen en politieagenten de snelheid op de weg en schreven ze zeven boetes uit, waaronder voor rijden zonder rijbewijs en een snelheidsovertreding door een motorfiets.
Burgemeester Alain Constant vraagt fietsers om voorzichtig te zijn, omdat waarschuwingsborden vaak over het hoofd worden gezien door fietsers die met hoge snelheid afdalen.

Bron: LaProvence