Grandonneur du Mont Ventoux – verslag

Artikelindex

 

Wat voorafging...
Ongeveer begin mei dit jaar wordt er in de club een ballonnetje opgelaten: zouden we met MTBHA8 eens niet gezamenlijk eropuit trekken, en waarom dan niet direct naar de Mont Ventoux, berg der bergen?

Er is direct heel wat enthousiasme, en uiteindelijk beslissen 9 MTBHA’ers + een kameraad van Johan de uitdaging aan te gaan. Ikzelf heb de Ventoux bij een eerdere vakantie al drie keer beklommen (weliswaar “maar” met de koersfiets) en zoek dus een nieuwe uitdaging. Die vind ik op de website van dekaleberg.nl: Grandonneur du Mont Ventoux, drie keer naar de top op één dag via drie verschillende MTB routes. Ergens eind juli schrijf ik me in, de kaartjes arriveren een paar dagen erna en zien er heel gedetailleerd uit.

Ik heb tot dat moment door allerlei omstandigheden nog niet veel op de MTB gezeten, enkel de conditie onderhouden op de koersfiets. Gelukkig is er in augustus zowat elk weekend een stevige MTB marathon te doen zodat ik begin september terug gewoon ben aan het dokkeren op onverharde wegen. Als laatste test doe ik de 160 km van Bouillon, ook dat loopt relatief vlot zodat ik met een goed gevoel de laatste week de benen wat relatieve rust gun. Op donderdagavond 14 september vertrekken we met zijn tienen richting Provence.

e-max.it: your social media marketing partner