We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Corona maatregelen Frankrijk

UPDATE 3 juni | Zijn vakanties in Frankrijk al (beperkt) mogelijk? Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn er maatregelen van kracht om verspreiding van het virus te voorkomen. Welke maatregelen gelden er nu en is het al mogelijk om in Frankrijk op vakantie te gaan?
Op 29 mei is de situatie als volgt (bron: frankrijk.nl):

  • De Franse premier heeft op 29 mei laten weten dat reizigers uit Schengenlanden vanaf 15 juni weer vrij naar Frankrijk kunnen reizen. Er werden twee voorwaarden aan verbonden: de gezondheidssituatie in Frankrijk - die nu beter is dan verwacht - moet niet plotseling verslechteren. En er moeten voor die datum grensafspraken gemaakt zijn tussen Frankrijk en het land waar de reiziger vandaan komt.
  • Campings en horeca mogen weer open vanaf 2 juni in vrijwel heel Frankrijk (behalve regio Parijs).

Op 3 juni meldde premier Rutte in een persconferentie dat per 15 juni het reisadvies van België van oranje (vakantiereizen afgeraden) naar geel (vakantiereizen mogelijk, let op risico’s) gaat, Een aantal landen moet nog besluiten wanneer ze de belemmeringen voor Nederlandse toeristen weer opheffen. De verwachting is dat deze landen daarover in de komende weken een besluit nemen. Het gaat om o.a. Frankrijk.

Meer details en actuele informatie vind je bij frankrijk.nlfrankrijkvakantieland.nlnos.nl en Nederland Wereldwijd.

martin sanchez Tzoe6VCvQYg unsplash 2