We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Corona maatregelen Frankrijk

UPDATE 29 mei | Zijn vakanties in Frankrijk al (beperkt) mogelijk? Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn er maatregelen van kracht om verspreiding van het virus te voorkomen. Welke maatregelen gelden er nu en is het al mogelijk om in Frankrijk op vakantie te gaan?
Op 28 mei is de situatie als volgt (bron: frankrijk.nl):

  • De Franse premier heeft laten weten dat reizigers uit Schengenlanden vanaf 15 juni weer vrij naar Frankrijk kunnen reizen. Er werden twee voorwaarden aan verbonden: de gezondheidssituatie in Frankrijk - die nu beter is dan verwacht - moet niet plotseling verslechteren. En er moeten voor die datum grensafspraken gemaakt zijn tussen Frankrijk en het land waar de reiziger vandaan komt.
  • Campings en horeca mogen weer open vanaf 2 juni in vrijwel heel Frankrijk (behalve regio Parijs).

Dat betekent nog niet dat Nederlanders dan ook meteen naar Frankrijk kunnen. Pas 15 juni worden de grenzen voor buitenlanders geopend. Voorlopig wordt reizen naar Frankrijk ook nog afgeraden. Er geldt code oranje, waarbij alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan. Hoe dan ook is reizen vooralsnog ingewikkeld: er zijn nauwelijks vluchten en België houdt de grenzen nog dicht, zo lezen we op NOS.nl. 

Meer details en actuele informatie vind je bij frankrijk.nlfrankrijkvakantieland.nl en nos.nl

martin sanchez Tzoe6VCvQYg unsplash 2