Eén wel, één niet...

Artikelindex

Hoe het begon
De Vogezen, het Zwarte woud en de mooiste cols uit de Alpen hadden we de vorige jaren reeds onder onze wielen voelen doorrollen en in 2005 waren we met zeven  fietsvrienden van ons fietsclubje “Mattel & Spattel” al eens op de Mont Ventoux geweest, met vijf zijn we dat jaar Cinglé geworden. Daarna duurde het niet lang meer, of ikzelf begon te denken aan een vijfvoudige beklimming van de Mont Ventoux. En voelde ook Marc zich geroepen om de Ventoux uit te dagen. Een ruw plan werd gesmeed, we zouden tijdig een vakantiewoning moeten huren, verlof moeten regelen, maar vooral … we zouden goed moeten trainen !!!

Winter 2005-2006
Omdat het trainen van hoogtemeters belangrijk was, wist ik Marc over te halen om vanaf de jaarwisseling regelmatig op locatie in de Ardennen te gaan fietsen. In onze buurt kan ook wel stevig geklommen worden (we wonen op ongeveer 25km van Wallonië) maar in de winterperiode zijn al te lange ritten af te raden, zeker nu we dit jaar een zeer koud voorjaar hadden. Zelf ken ik de Ardennen vrij goed, omdat ik vroeger, ik fiets nu al zo’n 30 jaar, regelmatig ritten tussen 200 en 300 km maakte in die mooie streek. Het was dus niet moeilijk om een goed trainings parcours te vinden van zo’n 100 km afstand, met een 2000 hoogte meters.
Dit parcours werd dus 2 tot 3 keer per maand gereden op zaterdag en op zondag reden Marc en ik met de fietsvrienden onze normale ritten uit ons jaarprogramma. Voor Marc was het pas zijn derde fietsjaar, maar met zijn enorm zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen moest het zeker kunnen. Met andere woorden, tegen eind april waren we dus goed voorbereid …

e-max.it: your social media marketing partner