Search for glossary terms (regular expression allowed)
Begin with Contains Exact termSounds like
Term Definition
Bedoin

Startplaats van de klim vanuit het zuiden. Bedoin ligt op 295 m boven de zeespiegel.

Hits: 2971
Bicinglette

Zes beklimmingen: dubbele Cinglé

Hits: 761
Cannibale

Zes beklimmingen: Diable + MalaucèneChalet LiotardTournant de l'Anglaisles Grands PinsRoute des Chamois – Vallon de la Grave – top

Hits: 649
Chalet Liotard

Het skistation Chalet Liotard is in 1947 bij de pistes van Mont Serein (1400 m) gebouwd, ongeveer zes kilometer onder de top van de Ventoux, aan de noordkant. 

Hits: 640
Chalet Reynard

Ter hoogte van Chalet Reynard (1417m) begint het beroemde maanlandschap. In 1950 kwam hier de aansluiting van de D 164 op de D 974 tot stand, waardoor Sault een rechtstreekse verbinding met de top kreeg.

Hits: 2094
Cinglé

Drie beklimmingen Malaucène – top + Bedoin – top + Sault – top (in willekeurige volgorde)

Hits: 1819
Col des Tempêtes

Het kan behoorlijk spoken op de Ventoux; de D 974 heet 70 m onder de echte top niet voor niets Col des Tempêtes, ofwel: 'Pas der Stormen'. 

Hits: 628
Dentelles

De Dentelles de Montmirail zijn ongebruikelijk gevormde bergtoppen dicht bij Vaison-la-Romaine in de Vaucluse. Het gebergte bestaat uit meer dan duizend smalle uitstekende pieken, waardoor het gemaakt lijkt uit 'kant' (dentelles). De hoogste top is 755 meter. 
Bron: Wikipedia

Hits: 428
Diable

Vijf beklimmingen Bedoin – Route des Cèdres – les Grands Pins – Route des Chamois – Vallon de la Grave – top

Hits: 684
Fontaine de la Grave

Gelegen in de zuidelijke klim op ca. 1530m, vlak voor de slagboom in de vijfde bocht van het maanlandschap. Hier kun je soms water tappen.

Hits: 687
Forestier

Twee beklimmingen (ATB ): Malaucène – Route Thérèse Roumanille –  Tournant de l'Anglais – top + Bedoin – Route Joseph Eymard – Plaine des Hermitants – top (in willekeurige volgorde)

Hits: 896
Galérien

Cinglé + vier beklimmingen: Bedoin – Route des Cèdres – les Grands Pins – Tournant de l'Anglais – top

Hits: 975
Gorges de la Nesque

Een door de rivier de Nesque uitgesleten kloof. Hij wordt na de Gorges du Verdon als de mooiste van Zuid-Frankrijk beschouwd.

Hits: 1154
Grandonneur

Drie beklimmingen (ATB ): Forestier + Bedoin – Route Jean des Beaumes – Tournant de l'Anglais – top – Bedoin of Malaucène

Hits: 862
Les Grands Pins

Les Grands Pins is een belangrijke kruising van routes forestières (bospaden). Je gaat hier rechtdoor als je de vierde klim van de Galérien rijdt (Route des Cèdres) en rechtsaf ga je de Route des Chamois op.

Hits: 472